Translate

Sök recept

tisdag

Potatis- och Broccolisoppa


4 personer

  • 2 stora potatisar
  • 1 broccolibukett
  • 1/2 purjolök, den gröna delen
  • ca 1 liter kycklingbuljon
  • citronsaft
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt fläsk
  • 2 dl creme fraiche
Tillagning
  1. Skala potatisen och skär ner den i mindre bitar.
  2. Skär broccolin (hela inklusive stammen) och purjolöken i grova bitar.
  3. Koka potatis, broccoli och purjolök i kycklingbuljongen tills potatisen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät (bestäm hur tjock eller tunn soppan ska vara genom att tillsätta mer eller mindre kycklingbuljong.
  5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Vill man ha lite bitar att tugga på kan man skära av broccoliblommorna och bara ge de ett uppkok före servering.

Servering
  1. Tärna det varmrökta fläsket och stek det knapprigt.
  2. Slå upp soppan i skålar, lägg i en klick creme fraiche och fläktärningarna (alternativt kan man blanda ner creme fraichen i soppan och koka upp).
Vinförslag
Till denna maträtt rekommenderas ett vin från Chile, Santa Helena Premium Varietal Viognier, Chardonnay 2009, med nummer 6687 på systembolaget, ca 70 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar