Citrongrillad lammstek



6 personer
  • 1 citron
  • 1 kruka rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • svartpeppar
  • 1 kg lammstek
Tillagning
  1. Skölj och skiva citronen.
  2. Repa av rosmarinen från kvistarna.
  3. Skala och skiva vitlöken.
  4. Blanda ihop allt med olivolja, honung och 2 krm grovmalen svartpeppar.
  5. Grilla lammsteken runt om tills den har fin färg.
  6. Flytta över den till den del som inte har någon glöd.
  7. Lägg citronblandningen över köttet.
  8. Grilla tills köttets innertemperatur är ca 60 grader.
  9. Skiva upp lammsteken.

    Kommentarer

    Populära inlägg i den här bloggen

    Helstekt gös i ugn

    Biff Rydberg (Per Morberg)

    Sommargurka (Plura)