Kyckling med fänkål och tomat


En snabb och enkel maträtt som smakar mycket bra. Enligt receptet ska man använda körsbärstomater på burk, jag använde färska. Använder du burktomater så kommer du få en mer simmig tomat och bönblandning.

4 personer

  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 burk vita bönor (canellini)
  • 1 msk råsocker
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g kycklingfilé
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • olivolja
  • rivet skal från 1 citron
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda försiktigt ihop körsbärstomater, bönor, socker, vitlök, oregano, salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. 
  3. Mortla fänkålsfrön och blanda och blanda med salt.
  4. Strö kryddblandningen över kycklingen och ringla över olivolja.
  5. Ugnstek kycklingen ca 35 minuter.
  6. Tvätta citronen och av det yttersta skalet.
  7. Strö skalet över kycklingen och servera direkt. 
Servera med ett gott bröd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)