Kanelsill
Kanelsill är en julig variant av vanlig inlagdsill. Receptet är identiskt sånär som på att man adderar två kanelstänger.
4 personer
- 1 rödlök
- 1 morot
- 5 cm purjolök
- 1 dl ättikssprit 12%
- 2 dl socker
- 1 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
- 1 burk inläggningssill ca 400 g
- 2 kanelstänger
Tillagning
- Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit, socker, lagerblad och kryddpeppar.
- Låt lagen kallna.
- Skala och skiva löken och moroten.
- Skölj och skiva purjolöken.
- Lägg grönsakerna samt kanelstängerna i lagen.
- Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
- Låt sillen stå i minst två dygn.
Åh det här lät spännande:) Tackar för receptet och sparar det!
SvaraRaderaHa det gott:)
Mvh Ann-Sofi www.matsafari.nu