Kanelsill


Kanelsill är en julig variant av vanlig inlagdsill. Receptet är identiskt sånär som på att man adderar två kanelstänger.

4 personer

  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl socker
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 burk inläggningssill ca 400 g
  • 2 kanelstänger
Tillagning
  1. Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit, socker, lagerblad och kryddpeppar.
  2. Låt lagen kallna.
  3. Skala och skiva löken och moroten.
  4. Skölj och skiva purjolöken.
  5. Lägg grönsakerna samt kanelstängerna i lagen.
  6. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
  7. Låt sillen stå i minst två dygn.

Kommentarer

  1. Åh det här lät spännande:) Tackar för receptet och sparar det!
    Ha det gott:)
    Mvh Ann-Sofi www.matsafari.nu

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Sommargurka (Plura)

Helstekt gös i ugn