Translate

Sök recept

tisdag

Pulled pork


Pulled pork är ett fantastiskt långkok som ger ett enormt smakrikt och mört kött. Jag vill ha lite mer tryck i Pulled pork så jag tog 2 msk chipotelpasta istället för 1 msk som original receptet föreslog. Jag tycker inte det blev tillräckligt starkt ändå men är man lite känslig för stark mat så kan det vara bra att börja med 1 msk och addera hetta vid avsmakningen.

8 personer
  • 1 kg benfri karré
  • 2 gula lökar, skivade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
BBQ-sås
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk chipotelpasta (går att byta till bbq-sås eller chilisås)
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk whisky (kan uteslutas)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk salt
Tillbehör (förslagsvis)
  • Vetetortillas små, grillade
  • Nachos
  • Majskolvar
  • Gräddfil
  • Bönor
  • Sallad
  • Tomater
  • Gurka
  • Rödlök
  • Riven ost
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 130°.
  2. Lägg köttet i en tjockbottnad gryta, lergryta eller ugnsform med lock.
  3. Blanda alla ingredienser till bbq-såsen.
  4. Gnid in köttet med sås och lägg skivad lök och vitlök ovanpå.
  5. Täck med lock och ugnsstek i ca 5 timmar.
  6. Låt svalna, riv med 2 gafflar och blanda med resten av såsen.
  7. Smaka av med lite mer chili, bbq-sås eller salt om det behövs.
  8. Servera pulled pork varm eller ljummen med tillbehören.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar