Senapssill


Det här är en krämig senapssill med sting. Vill du har mindre sting i den så tar du mindre fransk senap och mer skånsk senap och vill du ha mer sting gör du precis tvärtom.

4-6 personer

  • 1 burk inläggningssill ca 400 g
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl fransk senap
  • 1,5 msk strösocker
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 3 st äggulor
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1,5 dl rapsolja
Tillagning
  1. Skär sillfiléerna i bitar och låt dem rinna av ordentligt. Torka eventuellt av dem med hushållspapper.
  2. Blanda senap, socker, vinäger, äggulor och dill i en skål.
  3. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och efter hand i en jämn stråle.
  4. Blanda sillen med såsen och låt den stå kallt i ca 1 dygn före servering.

Kommentarer

  1. Googlade på sillrecept och hamnade här- det här ska jag testa inför Midsommar! Tack för tipset :-)
    Mvh
    Charlotte - Mammas KÖK, en matblogg på AFF
    http://blogg.alltforforaldrar.se/mammaskok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Hoppas det smakar. Trevlig midsommar!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Äppelpaj på havregryn och keso