Laxtartar

4 portioner. 20 min.
  • Finhacka 100g rökt eller gravad lax.
  • Finhacka 100g rå skinn- och benfri laxfilé (får gärna ha varit fryst i 2 dygn).

    Blanda ovan med:
  • 1 äggula
  • 1/2 tärnat syrligt äpple med skalet på
  • 2-3 msk finhackad gräslök
  • 1 msk svensk senap eller hovmästarsås
Smaka av med ca 1 krm salt (beror på hur salt laxen är från början)

Denna rätt kan förberredas innan gästerna kommer och stå klar i kylen. Dock bör du ta fram den en stund innan serveringen så att smakerna träder fram ordentligt.

Till denna Laxtartar rekommenderas en halvtorr riesling till exempel:

  • Nummer 5844 på Systembolaget, FM Riesling, ca 70kr
    FM Riesling
  • Nummer 7218 på Systembolaget, Dr L Riesling, ca 80kr
    Dr L Riesling
  • Nummer 5810 på Systembolaget, Kloster Eberbach, ca 100kr
    Kloster Eberbach Riesling Kabinett

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)