Mangokyckling


4 personer

  • 500 g kycklingfiléer i strimlor
  • 1 msk olja
  • 150 g purjolök i sneda skivor
  • 1 tsk arrowrot eller maizena
  • 1 st apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 300 g skalad, urkärnad mango i skivor
  • 3 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
Tillagning
  1. Fräs kycklingen i omgångar i fettet i en stor stekpanna. Ta upp på fat.
  2. Fräs purjolöken lätt.
  3. Rör ut mjölet med apelsinsaften blandad med så mycket vatten att det blir 1,5 dl. Häll det i pannan och blanda ner kyckling, apelsinskal, mangoskivor, salt och peppar och koka ett par minuter.
  4. Smaka av med mango chutney.
Servera med ris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)