Translate

Sök recept

onsdag

Stekt ungnötslever med äpplen och lök


4 personer

  • 600 g ungnötslever
  • 2 dl rågmjöl
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 4 äpplen
  • 1 gul lök
  • smör
Tillagning
  1. Skala och skiva löken.
  2. Skala och klyfta äpplena.
  3. Skölj levern, torka noga och skär i centimetertjocka skivor.
  4. Blanda samman rågmjöl, salt och peppar. Panera sedan levern i blandningen.
  5. Stek löken mjuk i smör.
  6. Lägg i äpplena i stekpannan och låta fräsa med sista minuterna av stektiden.
  7. Stek lever skivorna i smör i medelvarm panna, ca 1 1/2 - 3 minuter per sida.
Levern kan serveras lätt rosa inuti. Servera levern med lök och äpplen samt potatismos. Jag gjorde ett potatismos på sötpotatis men man kan naturligtvis göra vanlig potatismos om man föredrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar