Translate

Sök recept

måndag

Torskfiléer i tomatsås


En mycket god och enkel torskrätt som jag serverade med dinkelspagetti och broccoli. Ett tips är att byta ut torsken mot 500 g skalade räkor.

4 personer
  • 400 g torskfilé
  • 2 röda lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 1/2 citron
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk fiskfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • vitpeppar
Tillagning
  1. Skala löken och skär den i tunna skivor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken mjuk på medelvärme i ca 10 minuter.
  3. Blanda ner tomatpuré, vatten, citronsaft, kryddor, buljong och grädde.
  4. Låt småkoka i 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
  7. Dela torsken i mindre bitar och blanda ner i tomatsåsen.
  8. Låt småkoka på låg värme i 5-10 minuter (tiden är beroende på fiskbitarnas storlek).
  9. Servera.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar