Pasta med fläskfilé och ädelostsås


Trevligt recept på en mycket smakrik pastarätt. Enkelt att tillaga och tar inte allt för lång tid.

4 personer

  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 lök
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%
  • 140 g ädelost
  • pasta
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. 
  3. Bryn köttskivorna i 1 msk smör, krydda med salt och peppar. 
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen tills innertemperaturen når 72°C, ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Fräs löken i 1 msk av smöret.
  7. Häll på buljongen och matlagningsgrädden, koka sakta i ca 10 minuter.
  8. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen.
  9. Mixa såsen.
  10. Koka pasta enligt anvisningarna.
  11. Servera pastan med fläskfilén och ädelostsåsen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)