Linssoppa


Man kan göra linssoppa utan potatis om man inte är så förtjust i potatis, dock blir soppan mycket matigare om man använder potatis. Jag serverade denna soppa med hembakat bröd samt på min dotters begäran keso och örtsalt.

4 personer

  • 2 msk margarin, smör eller olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 2 - 3 dl röda eller gröna linser
  • 3 krm timjan
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 0,5 tsk salt
  • ca 3 krm vit- eller svartpeppar
Tillagning
  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala potatisarna och dela dem i tärningar.
  3. Fräs lök och vitlök i matfett i en gryta.
  4. Lägg i potatis och linser. Rör om och fräs i någon minut.
  5. Tillsätt timjan.
  6. Rör om.
  7. Tillsätt vatten och buljongtärning.
  8. Koka upp soppan.
  9. Koka linssoppan i 20 minuter för röda linser och 40 minuter för gröna linser.
  10. Tycker du soppan blir för tjock är det bara att tillsätta mer vatten.
  11. Smaka av linssoppan med salt och vitpeppar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)