Rårörda lingon (Per Morberg)


Rårörda lingon passar utmärkt till köttfärsrätter som köttbullar, pannbiff och Köttfärslimpa. Jag tycker dock personligen att det är för mycket socker i detta recept. Jag föredrar mer syra. Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar. Tänk även på att sötman blir starkare efter ett tag när sockret lösts upp ordentligt.

4 personer

  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker
Tillagning
  1. Lägg lingon och socker i en skål.
  2. Rör om tills bären är mosiga och sockret lösts upp.
Rårörda lingon håller i ett par veckor i kylskåp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Äppelpaj på havregryn och keso