Kokt torsk med pressad potatis


Jag skulle ljuga om jag sa att detta är den godaste maträtt jag lagat men den fyller sitt behov om man vill hålla igen på kalorierna och få i sig mycket proteiner. Sedan kan man pressa lite citronsaft över torsken så höjer det smakupplevelsen direkt.

1 person

Torsk

  • 100 g djupfryst (tinad eller färsk torsk)
  • salt
Tillagning torsk
  1. Lägg torsken i kallt vatten. 
  2. Salta efter smak.
  3. Koka upp sakta och skumma av.
  4. Låt fisken sjuda i 8-10 minuter.
  5. Köttet ska vara vitt, då är fisken genomkokt.
Näringsvärde per portion:
  • Energi 75 Kcal
  • Fett 0,7 g
  • Protein 17 g
  • Kolhydrater 0 g
Potatis
  • 250 g rå potatis
  • salt
  • persilja
Tillagning pressad potatis
  1. Skala potatisen.
  2. Koka potatisen i ca 20 minuter.
  3. Salta kokvattnet efter smak.
  4. Häll av vatten.
  5. Pressa potatisen i en potatispress och servera med persilja.
Näringsvärde per portion:
  • Energi 200 Kcal
  • Fett 0,2 g
  • Protein 4 g
  • Kolhydrater 44 g

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)