Pepparpizza


4 personer

Deg till fullkornsbröd

  • 350 g fullkornsmjöl av vete
  • 1 krm salt
  • 15 g färsk jäst
  • 15 g sojamjöl
  • 2 dl ljummet vatten
Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 225 g finhackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 450 g skalade och hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 liten grön urkärnad och hackad chilipeppar
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g mozarellaost i kuber
  • ringar av grönpaprika
  • 10 svarta oliver
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Rör ut jäst och sojamjöl i hälften av det ljumma vattnet.
  3. Låt stå på en varm plats i 5 minuter.
  4. Blanda mjöl och salt i en stor skål. Häll i jästblandningen, resterande delen av vattnet samt resten av mjölet.
  5. Rör ner vätskan i mjölet med en träslev. Knåda samman mjöl och vätska till en deg.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda tills den fått en mjuk yta.
  7. Låt degen jäsa övertäckt i en timme. Knåda degen igen.
  8. Kavla ut degen och klä en panna med den. Låt jäsa i 10 minuter.
  9. Grädda 4-5 minuter.
  10. Hetta upp oljan i en kastrull och låt löken och vitlöken puttra på mycket svag värme i 10-15 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  11. Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, pepparkorn och chili. Låt det puttra i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och peppar.
  12. Bred ut fyllningen över pizzabottnen. Strö över osten. Lägg oliver och paprika överst.
  13. Grädda i ugnen i 35-40 minuter.
  14. Servera
Näringsvärde per portion
  • Energi 323 Kcal
  • Fett 5,9 g
  • Protein 10 g
  • Kolhydrater 60 g


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)