Chiligryta


Personligen så tycker jag man kan ha i mer chili i denna för att få bättre tryck. Sedan ska man vara noggrannare med att skära bort fett från köttet än vad jag var. Dessutom skar jag lite för stora tärningar så jag lät det koka i ca 30 min längre för att få mörare kött. I övrigt så tycker jag det var riktigt gott och kommer göra det fler gånger med ovan i åtanke.

4-6 personer

  • 1 kg högrev, putsad och tärnad
  • 2 msk matolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 pkt bacon, strimlad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1/2 msk kakao
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 dl rött vin
  • 1 burk vita bönor, avrunna
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tillagning
  1. Putsa köttet och skär i tärningar.
  2. Bryn köttet i olja i en stor gryta.
  3. Tillsätt lök, vitlök, chili samt bacon och bryn ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
  5. Låt sjuda under lock i 1,5 timme.
  6. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare i minst 30 minuter tills köttet är helt sönderkokat och mört. Späd eventuellt med lite vatten. 
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner bönor och strö över persilja. 
Servera grytan med tortillabröd, nachos, gräddfil, jalapeno och tärnad avokado.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)