Lövbiff med mozzarella och pasta


4 personer
  • 400g lövbiff
  • 400g aubergine i 0,5 cm skivor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 6 strimlade soltorkade tomater i olja
  • 250g mozzarella i skivor
  • 1krm salt (smaka av)
  • 1krm svartpeppar (smaka av)
  • 4msk basilika (smaka av)
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 250°. 
  2. Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt. 
  3. Låt ligga i ca 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och vänd köttskivorna hastigt i pannan. Flytta dem till en ugnsform och salta. 
  5. Torka av aubergineskivorna ned hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. 
  6. Lägg på tomater och ost. 
  7. Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.
  8. Strö över svartpeppar och basilikablad.
Servera med pasta. Man kan efter eget tycke spritsa över pastan med olivolja.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Janssons frestelse (Per Morberg)