Fläskfilé med lime och asiatisk sås


4 personer

  • 600 g putsad fläskfilé

Marinad

  • 1/2 msk honung
  • 1/2 msk fisksås
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 1/2 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
Sås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
Tillbehör
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller 1/2 purjolök
Tillagning
  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer.
  2. Lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden, låt marinera i 2-3 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spar den. Torka köttet torrt.
  5. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en ugnsfast form. Pensla med marinaden.
  6. Sätt in i ugnen (150 el 175 grader) och stek tills köttets innertemperatur når 65 grader.
  7. Låt köttet vila i 10-15 minuter i aluminiumfolie. 
  8. Servera med ris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Janssons frestelse (Per Morberg)