Translate

Sök recept

söndag

Fylld fläskfilé med enkel rödvinssås


4 personer

Ingredienser

Fylld fläskfilé

  • 600g fläskfilé
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl örter, t ex repad färsk rosmarin, slätbladig persilja, basilika, salvia
  • 3 st stora skivor parmaskinka
  • 150g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop fläskfilén
Enkel rödvinssås
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena majsstärkelse

    Serveras med getostrisotto och sallad. Kan även serveras med Klyftpotatis.
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och skinka på filén. Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan.
  2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
  3. Sås: Grovhacka schalottenlök och vitlök. Bryn dem och svartpeppar i olja. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt koka 5 min. Red av med lite majsstärkelse. Hit kan förberedas.
  4. Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera med tillbehören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar