Sommargurka (Plura)


Väldigt enkelt recept för dig som vill lägga in egen gurka och servera till maten. Sommargurkan passar utmärkt till pannbiff till exempel. Man kan bli fundersam i början varför det är så lite vatten i burken men sitt lugnt i båten så kommer vattnet som finns i gurkan tränga ut och fylla på. Gurka består av ca 99% vatten så det finns lite att ta av.

  • 1/2 gurka
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk vinäger eller ättika
  • 2 msk vatten
  • dill eller persilja
Tillagning
  1. Hyvla eller skär gurkan tunt och lägg i en skål eller burk.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, utom dill/persilja.
  3. Blanda om låt stå i en timme.
  4. Före servering hackas dill eller persilja och blandas med gurkan.

Kommentarer

  1. Saltmängden måste väl ändå vara fel? Mitt blev iaf ohyggligt salt så får göra nytt men med 1 tsk salt istället så blir de nog bättre :)

    SvaraRadera
  2. Hej Linus,

    Receptet stämmer faktiskt och det ska vara 1 msk salt enligt det. Men smaken är ju som baken så självklart kan man minska på saltet om man föredrar mindre salt.

    Stort tack för din kommentar och feedback på receptet!

    SvaraRadera
  3. Otroligt salt kan inte vara rätt mängd salt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan,

      Jag beklagar att det var för salt. Jag har återigen kollat upp receptet och ngt måste vara fel då jag fått denna feedback. Jag har jämfört med liknande recept och där används det mycket riktigt mindre salt. Jag har därför ändrat i receptet nu till 1 krm istället för 1 msk då det verkar vara det mått som används i övriga recept för sommargurka.

      Jag ska även ta att testa receptet igen själv, då det var längesedan, för att verifiera att 1 msk salt funkar bra.

      Stort tack för din kommentar och feedback på receptet!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)