Translate

Sök recept

lördag

Sommargurka (Plura)


Väldigt enkelt recept för dig som vill lägga in egen gurka och servera till maten. Sommargurkan passar utmärkt till pannbiff till exempel. Man kan bli fundersam i början varför det är så lite vatten i burken men sitt lugnt i båten så kommer vattnet som finns i gurkan tränga ut och fylla på. Gurka består av ca 99% vatten så det finns lite att ta av.

  • 1/2 gurka
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk vinäger eller ättika
  • 2 msk vatten
  • dill eller persilja
Tillagning
  1. Hyvla eller skär gurkan tunt och lägg i en skål eller burk.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, utom dill/persilja.
  3. Blanda om låt stå i en timme.
  4. Före servering hackas dill eller persilja och blandas med gurkan.

2 kommentarer:

  1. Saltmängden måste väl ändå vara fel? Mitt blev iaf ohyggligt salt så får göra nytt men med 1 tsk salt istället så blir de nog bättre :)

    SvaraRadera
  2. Hej Linus,

    Receptet stämmer faktiskt och det ska vara 1 msk salt enligt det. Men smaken är ju som baken så självklart kan man minska på saltet om man föredrar mindre salt.

    Stort tack för din kommentar och feedback på receptet!

    SvaraRadera