Pannbiff med lök (Plura)


En härlig klassiker som bör serveras med rårörda lingon. Personligen tycker jag man kan minska lite på ströbrödet då jag föredrar en "köttigare" pannbiff.



4 personer

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 1 röd lök, skalad och skivad
  • buljongtärning
  • japansk soja
Tillagning
  1. Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd.
  2. Salta och peppra.
  3. Tillsätt 1 dl mjölk och 1 dl vatten.
  4. Blanda samman allting med händerna, det ska bli en ganska lös smet. Tillsätt mer vatten om smeten känns för torr.
  5. Börja nu steka löken, den kan gå på svag värme under tiden du steker pannbiffarna. Vänd på löken då och då.
  6. Spola händerna i kallt vatten och börja rulla stora köttbullar och platta sedan till dem. Lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast.
  7. Hetta upp en stekpanna med smör, stek biffarna tills de har fin färg på båda sidor, häll 1 dl vatten i  pannan och låt småputtra några minuter.
  8. Lyft ur biffarna och håll dem varma i ugnen på låg värme.
  9. Häll i ytterligare 1 dl vatten i stekpannan, smula i lite buljongtärning och några stänk soja, koka ihop något och smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och placera löken över. 
  11. Servera med kokt potatis, lingonsylt och gurka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Sommargurka (Plura)

Helstekt gös i ugn