Mustig köttgryta


Denna gryta är mycket enkel att laga till och smaken blir mustig och fin. En riktigt enkel och härlig höstgryta. Jag hade ingen kalvfond hemma så körde på det jag hade vilket var viltfond och det funkade bra.

4 personer

  • 700 g högrev
  • vatten
  • 0,5 dl kalvfond
  • 1 st gul lök
  • 3 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 100 g palsternacka
  • 1 g vitpeppar
  • 6 st lagerblad
Tillagning

  1. Skär köttet i 3x3 cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
  2. Häll på kalvfond och vatten så det täcker köttet.
  3. Koka upp och tag bort skummet, koka sedan på svag värme i 30 minuter.
  4. Skala lök, morötter, palsternacka samt rotselleri och skär dem i skivor.
  5. Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
  6. Låt koka vidare i 30 minuter eller tills köttbitarna är riktigt möra.
  7. Avsluta med att smaka av med kalvfond och svartpeppar.
  8. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Sommargurka (Plura)

Helstekt gös i ugn