Senapsdressad grillad entrecotê med bönsallad

4 Personer

  • 2 tjocka entrecotêr a 300-400 g
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • salt
  • peppar
Klyftpotatis
  • 600-700 g potatis
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt
Sallad
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 ask cocktailtomater
  • ett par nävar rucola
Tillagning
  1. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl men låt gärna skalet vara kvar. Dela den i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper. Häll oljan över och blanda om. Stek i övre delen av ugnen i 25-30 minuter, höj värmen till grill på slutet om det behövs mer färg. Strö över flingsalt vid serveringen.
  2. Grilla köttet högt upp, gärna under lock. Vänd ofta så det inte bränns. Köttet ska vara rosa, det tar ca 15 minuter. Låt vila 5 minuter i folie.
  3. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Skölja bönorna väl och låt rinna av, blanda med halverade cocktailtomater och rucola.
  4. Skiva upp varje entrecote i 4 skivor på längden. Lägg upp på en tallrik och fördela dressingen över. Servera med klyftpotatis och sallad.
Denna maträtt har tydliga smaker av citron, senap och rucola som bas till köttet. Till grillad mat med dessa läckra sotiga toner och sköna tugg passar stadiga viner från Nya Världen bra - mustig frukt, fyllighet från alkoholen och ibland en liten rökighet. Som i den saftiga, mulliga Stellenzicht Golden Triangle Pinotage från Sydafrika med nummer 22273 på systembolaget, kostar ca 115 kr.
Stellenzicht Golden Triangle Pinotage

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)