Fikonkompott


En riktigt god efterrätt som är väldigt enkel att laga till. Du kan servera denna söt syrliga kompott med glass eller dessertost. På bilden som inte riktigt gör efterrätten rättvisa har jag serverat den med glass.

4 personer

  • 4 fikon
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl valnötter
Tillagning
  1. Skölj fikonen och skär bort skaften och blomfästen.
  2. Skär fikonen i bitar och lägg i en kastrull.
  3. Skala apelsinen med en potatisskalare.
  4. Skär skalet i tunna strimlor.
  5. Pressa ur saften.
  6. Rör i apelsinskal och apelsinsaft med sockret i kastrullen.
  7. Låt allt koka utan lock i 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort.
  8. Rör i valnötter och låt det kallna.
  9. Servera med dessertost eller glass. 

    Kommentarer

    Populära inlägg i den här bloggen

    Helstekt gös i ugn

    Biff Rydberg (Per Morberg)

    Sommargurka (Plura)