Löjrom med krossad färskpotatis


En fantastisk förrätt med löjrom. Löjrom är ju en riktig höjdare och blir man lite trött på den vanliga löjromsförrätten så är detta ett mycket bra alternativ. Enkel att göra och resultatet blir mycket bra. Jag hade ingen färskpotatis så körde på den potatis jag hade hemma och det gick fint. Jag har heller inga fina formar att forma potatispucken med utan använde händerna där av den något ojämna ytan.

4 personer

  • 300 g färskpotatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad dill 
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 150 g löjrom
  • 1 dl creme fraiche
Tillagning
  1. Skölj potatisen.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Krossa den grovt med en sked.
  4. Rör ner smör, dill och gräslök, smaka av med salt och peppar.
  5. Forma potatisen till puckar med hjälp av en utstickare eller pepparkaksmått.
  6. Garnera med löjrom, creme fraiche, dill och gräslök.
Till denna förrätt rekommenderar jag varmt en Chablis till exempel Chablis Saint Martin från Bourgone, Frankrike. Till förrätt räcker det oftast att dela på en liten flaska. Denna flaska kostar 77 kronor för 375 ml och har nummer 7143 på systembolaget. Den finns också i stor flaska för 147 kronor.

Smaken på denna Chablis är ungdomlig och torr med frisk smak och inslag av äpplen, rökig mineral och citron. 
Chablis Saint Martin


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Äppelpaj på havregryn och keso