Parmalindad oxfilé med råstekt potatis och chili bearnaisesås


En mycket trevlig och god maträtt som är relativt okomplicerad att tillaga i allafall om man gör som jag i detta fall och fuskar med såsen. Ja, jag erkänner, jag köpte chili bea. Dock lovar jag att tillaga och lägg upp inom kort riktig hemgjord bearnaisesås.

4 personer

  • 600 g oxfilé
  • 8 skivor parmaskinka
  • 12 medelstora potatisar
  • smör
  • salt
  • peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra oxfilén och bryn den.
  3. Linda in oxfilén i parmaskinkan.
  4. Medan oxfilén är i ugn sköljer och skivar du upp potatisen. Jag brukar faktiskt aldrig skala potatisen dels tycker jag det är jobbigt och dels så sitter mycket av näring och fibrer i och precis under skalet.
  5. Stek potatisen i omgångar tills potatisen är mjuk och fin färg sedan häller du över  den till ugnsfast form.
  6. När oxfilén är klar höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  7. Värm potatisen i ugn till oxfilen är klar att servera.
  8. Stek oxfilén i ugnen till kärntemperaturen når 55 - 60 grader beroende på hur "rare" du vill ha den.
  9. Låt vila i folie i 10 - 15 minuter.
  10. Skär upp och servera med den råstekta potatisen.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)