Translate

Sök recept

torsdag

Pasta med chorizo och tomatsås


En lite kryddstarkare variant av vanlig korv stroganoff. Enligt receptet ska det vara 2 st purjolökar men jag ansåg den var för mycket så jag använde bara en. Naturligtvis bestämmer du själv hur mycket purjo du vill ha i.

4 personer

  • 280 g pasta
  • 3 chorizokorvar, ca 300 g
  • 2 purjolökar
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 - 1 krm cayennepeppar
Tillagning
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i slantar.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  4. Fräs korv och purjolök utan extra matfett i några minuter.
  5. Häll på krossade tomater och grädde och låt små koka i 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Servera pastan med såsen och eventuellt en brödskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar