Amerikanska pannkakor med hallon och lime


En skön variant av pannkaka som skiljer sig en del från våra svenska pannkakor. Härlig smak och konsistens och med sockrade hallon och lime blir det det fräscht och söt syrligt. Givetvis kan man servera med sin favorit sylt eller varför inte lönnsirap.

4 personer

  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande matfett
  • djupfrysta sockrade hallon
  • rivet limeskal
Tillagning
  1. Vispa ihop ägg och filmjölk.
  2. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, socker och salt till en jämn smet.
  3. Vispa ner matfettet.
  4. Hetta upp en lite stekpanna eller plättlagg. Smörj med lite matfett.
  5. Klicka ut smeten i pannan.
  6. Grädda tjocka pannkakor eller plättar på låg värme.
  7. Servera med djupfrysta sockrade hallon och rivet limeskal.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)