Bearnaisesås (Plura)

I mitt tycke är det svårt att slå en riktigt god Bearnaisesås till en riktigt fin kött bit. Det är väl inte den enklaste såsen att göra och det är lätt att köpa färdig Bearnaisesås men det är definitivt värt att göra själv om man har tid. Följer man receptet och är nogrann så kommer det gå bra och smaken är din stora belöning.

4 personer

  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 4 msk finhackad dragon
  • 3 äggulor
  • 25 g kallt smör
  • 1 1/2 - 2 dl smält smör
  • salt
  • vitpeppar
Tillagning
  1. Smält smöret och ställ åt sidan.
  2. Koka ihop vin, vinäger, schalottenlök, hälften av dragonen och nymald vitpeppar tills 2 msk återstår.
  3. Vispa äggulorna fluffiga i en bunke över ett vattenbad, tillsätt vinägeressensen.
  4. Rör i bitar av det kalla smöret, se till att det smälter.
  5. Tillsätt sedan det smälta smöret droppvis tills såsen är slät och tjock.
  6. Tillsätt resten av dragonen
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
Du kan även använda torkad dragon men minska då mängden till 1 msk.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)