Senapssås


Ett mycket populärt recept på en fantastisk senapsås. Nästan så man vill sleva i sig såsen som soppa. Denna sås passar ypperligt till en rätt jag gjorde på högrev. Klicka här för det receptet.

4 personer
  • 2 dl buljong från köttkoket
  • 1 lök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk fransk senap eller 1 msk senapsfrön
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk olivolja
  • peppar
  • salt
Tillagning
  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs hacket i en kastrull i oljan. Löken ska bara bli mjuk och inte ta färg.
  3. Slå i vinet, vinägern och buljongen. Låt koka upp i 3 minuter.
  4. Krossa senapskornen lite slarvigt i en mortel eller lägg fröna i en plastpåse och banka dem lätt med en hammare.
  5. Sila bort löken.
  6. Koka ihop såsen tills den är rinnig som vaniljsås. 
  7. Smaka av med salt, peppar, vinäger om det behövs mer syra. Kanske lite mer senap?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)