Inlagd sill


4 personer

  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl socker
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 burk inläggningssill ca 400 g
Tillagning
  1. Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit, socker, lagerblad och kryddpeppar.
  2. Låt lagen kallna.
  3. Skala och skiva löken och moroten.
  4. Skölj och skiva purjolöken.
  5. Lägg grönsakerna i lagen.
  6. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
  7. Låt sillen stå i minst två dygn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Janssons frestelse (Per Morberg)