Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker


4 personer


  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijon senap
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker
  • 400 g potatis
  • 600 grönsaker (t ex morötter, rödlök och squash)
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, lök och morötter.
  3. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor.
  4. Lägg smöret i en långpanna och låt det smälta i ugnen.
  5. Ta ut långpannan, lägg i grönsakerna, krydda och vänd om.
  6. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Skär köttet i skivor.
  8. Skala och hacka vitlöken.
  9. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  10. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  11. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll över köttet i stekpannan.
  12. Smula i en halv buljongtärning.
  13. Låt det koka i några minuter.
  14. Strö över persilja.
  15. Servera med grönsaker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)