Hälsopannkaka


Näringsvärdet på detta recept är: 655 kcal, 70 g protein, 60 g kolhydrater och 15 g fett.

1-2 personer

  • 1 st stort ägg
  • 3 st stora äggvitor
  • 250 g lättkesella (går även att använda Minikeso)
  • 80 g havregryn (2 dl)
  • 1 dl naturell lättfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • sötningsmedel och kanel efter tycke och smak
Tillagning
  1. Mix ihop alla ingredienser i någon minut tills du fått en jämn och fin pannkakssmet.
  2. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
  3. Hetta upp en teflonpanna på medelvärme.
  4. Använd ett decilitermått och häll ett mått smet i pannan åt gången.
  5. Stek varje pannkaka någon minut på varje sida, så att de får fin färg.
  6. Servera pannkakorna med keso, frukt och bär.
Näringsvärde för ovan recept:
  • Energi 655 Kcal
  • Fett 15 g
  • Protein 70 g
  • Kolhydrater 60 g

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)