Biffstroganoff på högrev


Det stod i receptet jag använde som bas att såsen var så god att man vill slicka ren tallriken. Bollocks, tänkte jag. Sedan kom jag på mig själv sörpla i mig såsen från tallriken. Fan det är ju därför jag inte går ner i vikt, jag lagar för god mat. Som tur är använde jag mig av matlagningsgrädde med bara 5% fett.

6 personer

  • 1 kg benfri högrev (kan även använda fransyska fast då får du byta namn på maträtten)
  • 1 gul lök
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 burk/förpackning krossade tomater 500 g
  • 0,5 liter vatten (använd mer om det behövs)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • Salt
  • Peppar
Tillagning
  1. Putsa köttet och skär det i strimlor.
  2. Finhacka löken.
  3. Stek köttet i omgångar så det får fin färg och inte blir kokt.
  4. Stek löken.
  5. Häll i kött, lök, krossade tomater, buljongtärningarna och vattnet i en stor gryta.
  6. Låt puttra i 1,5 timmar eller längre om det krävs för att göra köttet mört. Känn på köttet det ska falla i sär lätt.
  7. Fyll på mer vatten under koktiden om det behövs så det inte kokar torrt.
  8. När köttet är mört slå i grädden och låt koka i 5 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Blir det för simmigt kan du reda av med 1 msk potatismjöl med 1/2 dl vatten.
Jag serverade med broccoli men man kan så klart servera med ris.

Kommentarer

  1. Denna rätten var helt okej, smakade bra med kokt ris till.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)