Translate

Sök recept

måndag

Biffstroganoff på högrev


Det stod i receptet jag använde som bas att såsen var så god att man vill slicka ren tallriken. Bollocks, tänkte jag. Sedan kom jag på mig själv sörpla i mig såsen från tallriken. Fan det är ju därför jag inte går ner i vikt, jag lagar för god mat. Som tur är använde jag mig av matlagningsgrädde med bara 5% fett.

6 personer

  • 1 kg benfri högrev (kan även använda fransyska fast då får du byta namn på maträtten)
  • 1 gul lök
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 burk/förpackning krossade tomater 500 g
  • 0,5 liter vatten (använd mer om det behövs)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • Salt
  • Peppar
Tillagning
  1. Putsa köttet och skär det i strimlor.
  2. Finhacka löken.
  3. Stek köttet i omgångar så det får fin färg och inte blir kokt.
  4. Stek löken.
  5. Häll i kött, lök, krossade tomater, buljongtärningarna och vattnet i en stor gryta.
  6. Låt puttra i 1,5 timmar eller längre om det krävs för att göra köttet mört. Känn på köttet det ska falla i sär lätt.
  7. Fyll på mer vatten under koktiden om det behövs så det inte kokar torrt.
  8. När köttet är mört slå i grädden och låt koka i 5 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Blir det för simmigt kan du reda av med 1 msk potatismjöl med 1/2 dl vatten.
Jag serverade med broccoli men man kan så klart servera med ris.

1 kommentar:

  1. Denna rätten var helt okej, smakade bra med kokt ris till.

    SvaraRadera