Kryddig fläskfilé


En härlig fläskfilé rätt som får lite tryck av fänkålsfröna. Fläskfilé innehåller inte mycket fett för att vara mer exakt så innehåller fläskfilé 2,6 g fett per 100 g kött med andra ord 2,6% fett. Jag serverade denna rätt med råstektpotatis och fransk senapscrème. Vill man ha mindre kolhydrater så kan man servera med till exempel en bönsallad.

4 personer

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk torkad eller färsk timjan
  • Smör
  • Salt 
  • Peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 tsk fransk senap
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Ansa och putsa fläskfilén.
  3. Krydda fläskfilén och bryn den runt om med smör i stekpanna.
  4. Sätt i en köttermometer och stek i ugnsfast form tills innertemperaturen når 65°-70°.
  5. Låt vila under folie i 15 minuter innan servering.
  6. Blanda crème fraiche och dijonsenap. Ta inte all senap direkt utan smaka av och tillsätt så mycket senap du önskar för att få smak och sting som passar dig bäst. Blir det för stark så späd ut med mer crème fraiche.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)