Tonfisklasagne


Det här är en riktigt nyttig variant på en klassisk rätt som lasagne. Denna innehåller proteinrik tonfisk och fettsnåla produkter. Rätten innehåller 649 kcal, 54 g protein, 70 g kolhydrater och 17 g fett. Vill man kan man som jag gjorde göra den på fullkorns lasagneplattor så får man långsammare kolhydrater.

1-2 person

  • 100 g färska lasagneplattor
Fyllning
  • 1/4 gul lök
  • 100 g tonfisk i vatten, avrunnen
  • 100 g krossade tomater
  • 100 g Mini Frâiche, 5% fett
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Ostsås
  • 40 g smakrik hård ost, 10% fett
  • 1 dl matlagningsgrädde, 4% fett
  • Salt
  • Peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka löken och blanda samman med resten av ingredienserna till fyllningen.
  3. Varva lasagneplattor och tonfiskblandningen i en ugnfast form.
  4. Riv osten och blanda samman med matlagningsgrädden, salt och peppar i en kastrull.
  5. Värm upp ostsåsen och rör om tills osten smält.
  6. Häll därefter ostsåsen över lasagnen i ugnsformen.
  7. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i 20 minuter.
Näringsvärde för ovan recept:

  • Energi 649 Kcal
  • Fett 17 g
  • Protein 54 g
  • Kolhydrater 70 g


Kommentarer

  1. Spännade att göra på tonfisk, jag gjorde en kanon god på lax.
    Detta recept sparar jag

    SvaraRadera
  2. Det var helt ok men den blev inte så bildskön :-) Jag ska prova med lax också det låter riktigt bra.

    Jag uppdaterade receptet med näringsinnehållet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)