Asiatisk köttgryta


En enkel och fantastiskt god gryta på fläskfilé. Det vita vinet gör att det blir bra sting i såsen som tränger in i köttet under de 30 minuter det puttrar i grytan under lock.

1 person

  • 200 g fläskfilé
  • 1 tsk honung
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk margarin
  • 1 dl stark buljong
  • 1/2 krossad vitlöksklyfta
  • 25 cl vitt vin
Tillagning
  1. Putsa fläskfilén och skiva eller skär den i strimlor.
  2. Hetta upp matfettet i stekpanna och låt honungen smälta in. Bryn köttet i detta.
  3. Lägg över köttet i en kastrull.
  4. Häll buljongen över köttet. Krydda med vitlök, paprika och soja. Tillsätt vin.
  5. Låt köttet småputtra under lock på svag värme i 30 minuter tills köttet blir riktigt mört.
  6. Servera med ris.
Näringsvärde per portion:
  • Energi 314 Kcal
  • Fett 12,4 g
  • Protein 41 g
  • Kolhydrater 6 g
Jag valde att servera denna Asiatiska köttgryta med fullkornsris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)