Potatismos


Jag tycker man ska göra egen potatismos istället för pulvermos. Dels är det mycket godare och dels är det nyttigare. Sedan är det enkelt och går snabbt att fixa till. Här presenterar jag ett kaloriberäknat recept på potatismos.

1 person

  • 300 g potatis (ej färsk potatis)
  • Vatten + 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 dl lättmjölk
  • 1/2 msk margarin
  • 1/2 tsk salt
Tillagning
  1. Skala och skölj potatisen.
  2. Koka den i saltat vatten i 20-25 minuter (ett tips är att dela potatisen i småbitar så blir den klar mycket snabbare och blir dessutom enklare att mosa).
  3. Häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress eller mosa potatisen (jag mosar alltid med en gaffel då jag gillar att det blir lite bitar kvar).
  4. Tillsätt mjölken, gärna varm, lite i taget och rör om kraftigt.
  5. Lägg i margarinet och med salt och eventuellt muskot.
  6. Lägg upp det på en tallrik.
Näringsvärde per portion:
  • Energi 322 Kcal
  • Fett 5,8 g
  • Protein 9 g
  • Kolhydrater 56 g
Jag serverade potatismosen här med stekt falukorv, finbladig machete, cocktailtomater och keso.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Äppelpaj på havregryn och keso