Kycklinglasagne med zucchini



Denna måltid är låg på kalorier och fullproppad med proteiner dessutom smakar den överraskande gott. Detta sammantaget gör detta till en fantastisk måltid i mina ögon. Perfekt mat för dig som tränar och vill förse kroppen med proteiner för att bygga upp musklerna och samtidigt vill hålla ner ditt kolhydrat och energiintag. Frys in det som blir över och du har riktigt bra matlådor att ta med till jobbet eller ha till hands hemma de dagar du inte orkar laga riktig mat.

6 personer

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 st zucchinis
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula lökar
  • 150 g fetaost, 16% fett
  • 150 g hårdost, 5% fett
  • 300 g lättkesella
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 200 g tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • chilkrydda
Tillagning
  1. Skär kycklingfilén i små bitar och stek i en teflonpanna. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och chilkrydda.
  2. Skala löken och paprika och lök i små bitar. Stek de mjuka i en teflonpanna.
  3. Blanda tomatpurén med lättkesellan. Krydda med svartpeppar och chilikrydda samt pressa ner vitlöksklyftorna. Rör ihop till en sås.
  4. Blanda samman kyckling, lök, paprika och tomatsås i en rejäl stek- eller wokpanna. Låt koka några minuter på låg värme. Rör om då och då.
  5. Skiva zucchinin i både tjocka och tunna skivor.
  6. Lägg först de tjocka zucchiniskivorna i botten på en ugnsfast form. Varva sedan sås, smulad fetaost och tunna skivor zucchini i två omgångar, avsluta med sås.
  7. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i 30 minuter på 200°.
  8. Riv osten och strö den över lasagnen efter halva tillagningstiden i ugnen.
  9. Lasagnen kan serveras med grönsaker eller ätas som den är.
Näringsvärde per portion
  • Energi 291 Kcal
  • Fett 7 g
  • Protein 45 g
  • Kolhydrater 12 g

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)