Lingonkolapaj med grädde


En relativt enkel efterrätt som är riktigt god. Det söta i kolan och sura i lingonen gör att det blir en riktig smakexplosion i munnen.

10 Personer

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ljussirap
  • 3 - 4 dl lingon
Tillagning
  1. Blanda ihop smör, socker och vetemjöl till en smet.
  2. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop det till en deg.
  3. Tryck ut degen i pajformen.
  4. Låt den stå kallt i ca 30 minuter och grädda sedan pajskalet på 200° C i 15 - 20 minuter.
  5. Blanda grädde, socker och sirap, det koka på svag värme i ca 15 minuter.
  6. Lägg i lingonen och rör om, häll lingonkolan i pajskalet.
  7. Servera med kall vispad grädde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)