Kyckling med rotsaker och getostcrème


4 Personer

  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • getost
  • honung 
  • rosmarin
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotsakerna i grova bitar, ca 3x3 cm.
  3. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen.
  4. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, pensla med olivolja och sätt in i ugnen.
  5. Sätt in rotsakerna i ugnen.
  6. Lägg i kycklingen efter 15 minuter och stek i ytterligare 10-15 minuter.
  7. Blanda crème fraiche med getost, honung och rosmarin efter eget tycke och smak (börja med lite, smaka av och justera tills du blir nöjd med smaken)
Servera kycklingen med rotsakerna och häll över getostcrème.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)