Spenatsoppa



En snabb och enkel spenatsoppa fyllt med järn. Smakar ännu bättre om man äter den med ägghalvor.

4 personer

  • 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 krm vitpeppar
Tillagning
  1. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull.
  2. Tillsätt den djupfrysta spenaten och värm tills spenaten tinat.
  3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt det i soppan under omrörning.
  4. Låt koka i 3-5 minuter.
  5. Klicka i matfettet.
  6. Smaka av med vitpeppar.
Servera soppan med ägghalvor och knäckebröd.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)