Grillad Entrecôte med Hoi-Sinnudlar


En i mina ögon i stort sett komplett maträtt med smaker av sött, surt, salt som gifter sig i en skön harmoni. Nu stekte jag köttet så man kan höja rätten ett eller två snäpp till genom att grilla köttet på riktigt.

4 personer

  • 250 g äggnudlar, blötlagda
  • 1 påse wokgrönsaker
  • 200 ml Hoi-Sinsås 
  • 4 skivor entrecote 150 g styck
  • salt och peppar
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • gari (inlagd ingefära)
  • 1 st färsk gurka, urkärnad och strimlad
  • 1 nypa salt
Tillagning
  1. Börja med att lägga in gurkan. Blanda inläggningslagen genom att koka ihop socker, ättika och vatten, låt sedan svalna.
  2. Blanda inläggningslaget med en nypa salt, gari och sist gurkan, låt stå och dra i 30 minuter.
  3. Hetta upp woken och börja med att woka grönsakerna, tillsätt nudlar och sits Hoi-Sinsåsen.
  4. Woka tills grönsaker och nudlar känns klara, späd med vatten vid behov.
  5. Krydda köttet med salt och peppar och stek/grilla tills köttet är färdigstekt enligt ditt önskemål.
Servera köttet med nudlarna och gurkan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)