Translate

Sök recept

fredag

Lövbiff i senapssås


En mycket enkel rätt att tillaga och samtidigt riktigt god och smakrik. Väldigt lite jobb då den i stort sett tillagar sig själv i ugnen. Jag använde matlagningsgrädde istället för vispgrädde med endast 4% fett för att få ner kalorierna ytterligare och det funkade bra.

4 personer
  • 8 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär lövbiffen i strimlor. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda grädde, senap, salt och peppar. 
  4. Häll blandningen över lövbiffen.
  5. Stek i ugn ca 25 minuter.
Näringsvärde per portion exklusive tillbehör
  • Energi 330 Kcal
  • Fett 23 g
  • Protein 29 g
  • Kolhydrater 2 g
Servera lövbiffen med kokt ris och en sallad eller som jag med endast haricots verts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar