Pepparkaks cheesecake med ädelost


Gott tilltugg till exempel till glögg. Jag delade de i lite för små delar så de blev lite mosade. Jag tror det är enklare om man delar de i större delar. Undersidan blev bättre för mig så dela de och vänd sedan på de.

12 personer
  • 75 g smör eller margarin
  • 25 pepparkakor
  • 280 g gräddädelost
  • 2 dl crème fraiche
Tillagning
  1. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie.
  2. Smält matfettet.
  3. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul.
  4. Blanda i matfettet.
  5. Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen.
  6. Ställ i kylskåp för att stelna.
  7. Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
  8. Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen.
  9. Fördela resten av pepparkaksblandningen på osten.
  10. Platta till och ställ kallt.
Vid servering skär pepparkaks cheesecaken i kuber och servera. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)