Kycklingfilé i tomatsås


En riktigt bra vardagsrätt som går väldigt snabbt att laga till. Vill man ha en finare och krispigare yta på kycklingen så rekommenderar jag att man bryner på kycklingen snabbt på hög värme i en stekpanna innan man skickar in den i ugnen.

2 personer

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande laktosfritt margarin
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup med mindre tillsatt socker
  • 2 tsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna, dela dem på mitten och lägg dem i en ugnsfastform.
  3. Pensla filéerna med flytande margarin och krydda med timjan, salt och peppar. 
  4. Ställ in formen med filéerna i mitten av ugnen och stek dem i cirka 20 minuter.
  5. Blanda samtliga ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Hetta upp och låt sjuda samman någon minut.
  6. När kycklingfiléerna stekt färdigt, ta ut dem ur ugnen och ös dem med spadet i ugnsformen.
Näringsvärde per portion exklusive tillbehör
  • Energi 363 Kcal
  • Fett 11 g
  • Protein 51 g
  • Kolhydrater 15 g

Jag serverade kycklingfiléerna och tomatsåsen med Basmatiris. Vill man ha mindre kolhydrater så avstår man från riset och äter kycklingfiléerna med endast tomatsåsen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)