Äggröra


Gott. Snabbt. Enkelt. Kalorisnålt. Proteinrikt.

1 person

  • 2 ägg
  • 6 äggvitor
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde, 4% fett
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk flytande laktosfritt margarin
Tillagning
  1. Knäck äggen i en bunke och rör ihop med grädde samt en nypa salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med flytande margarin.
  3. Häll i äggsmeten och rör om med en stekspade tills äggsmeten stannat.
Näringsvärde per portion
  • Energi 291 kcal
  • Fett 15 g
  • Protein 35 g
  • Kolhydrater 4 g
Jag serverade med kokt färskpotatis för addera kolhydrater men man kan också servera med till exempel grovt bröd.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)