Rabarberpaj med vit choklad



En underbar klassisk efterrätt med lite twist.

6 - 8 personer
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk kardemumma, mortlad
  • 1 dl strösocker eller sötningsströ
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 500 g rabarber, skalad och skivad
  • 2 msk strösocker eller sötningsströ
  • 1 msk maizena eller potatismjöl
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Häll mjöl, kardemumma och 1 dl socker i en bunke.
  3. Tillsätt smöret kallt och skuret i mindre bitar.
  4. Blanda ihop snabbt med fingrarna till en smuldeg.
  5. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.
  6. Skär rabarberna i mindre bitar och blanda med socker och maizena.
  7. Lägg rabarberblandningen i botten på en ugnsfastform och fördela smuldegen över.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Servera med vaniljvisp, vispgrädde eller glass.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Äppelpaj på havregryn och keso