Äppel- och valnötsbröd



2 limpor

  • 5 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl valnötter, grovhackade
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 3 msk kummin, malen
  • 1 l filmjölk
  • 0,5 dl honung
  • 3 st syrliga äpplen, i klyftor med skalet kvar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj två 2-liters brödformar.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Häll i fil och honung och blanda till en lös smet.
  5. Tvätta äpplena men skala dem inte. Skär dem i klyftor, kärna ur dem och vänd ner dem i smeten.
  6. Häll ner smeten i formarna och grädda nederst i ugnen 60 - 80 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)