Grekisk Kycklingpaj


4 personer

PAJDEG

  • 150 g lättkvarg (kesella)
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
FYLLNING
  • 2 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 8 bitar soltorkad tomat i olja, avrunna
  • 1 handfull färsk basilika
  • 10 st urkärnade kalamataoliver
  • 100 g fetaost, 3% fett
  • 3 ägg
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl minimjölk
Tillagning
  1. Knåda samman samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200° i 10 minuter.
  4. Skär kycklingfiléerna i små strimlor. Hetta upp en teflonpanna och genomstek kycklingen. Salta och peppra.
  5. Skär de soltorkade tomaterna, basilikabladen och oliverna i mindre bitar samt smula sönder fetaosten grovt.
  6. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en skål.
  7. Blanda ihop kyckling, fetaost, soltorkade tomater, basilika och oliver. Sprid ut jämnt i det förgräddade pajskalet.
  8. Häll över äggstanningen och grädda pajen i mitten av ugnen på 200° i cirka 35 minuter tills den fått lite färg och blivit fast rakt igenom.
Näringsvärde per portion
  • Energi 447 kcal
  • Fett 15 g
  • Protein 42 g
  • Kolhydrater 36 g

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)